QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Hallo! Ik ben Carolien de Kort, AKA Queen Ferment.

Queen Ferment ben ik begonnen met de overtuiging om de wereld een stukje beter te maken. Ik geloof namelijk dat de basis van je gezondheid begint in je darmen. Niet alleen je lichamelijke gezondheid, maar ook je geestelijke.  

Ik heb enorm last gehad van mijn darmen.

HET VERHAAL VAN CAROLIEN

Inmiddels is het zeven jaar geleden dat mijn darmklachten begonnen. Ik had minder energie, vaak hoofdpijn en een opgeblazen gevoel in mijn buik. In eerste instantie sta je hier niet zo bij stil en ga je gewoon door. Maar de klachten werden steeds erger, dus op naar de dokter. Helaas kon die me niet helpen. Ik was kerngezond volgens alle testen. Maar dat voelde niet zo.

Gelukkig ben ik niet iemand die bij de pakken neer gaat zitten en ben ik me gaan verdiepen in voeding. Geen geraffineerde suikers en meer groenten eten, bracht een einde aan mijn hoofdpijn, maar het opgeblazen gevoel in mijn buik en weinig energie bleef.

IK WAS TEN EINDE RAAD

Tot ik stuitte op een artikel over gezonde darmbacteriën en hoe je je eten kan fermenteren. Ik ben aan de slag gegaan en heb heel veel gemaakt zoals Waterkefir, Kombucha, Appel azijn gefermenteerde groenten, veganistische kaas en plantaardige yoghurt en granola zonder suiker. Het resultaat? Geen opgeblazen gevoel meer en ik heb volop energie. Hierdoor ook de inspiratie gekregen om anderen te helpen. Om te beginnen mijn familie en vrienden en ik hoop natuurlijk jullie ook!

Niet geheel toevallig is Queen Ferment in deze periode ‘geboren’ en mijn doel?

Mensen kennis laten maken met pro- & pre-biotische voeding en dranken, ze daardoor net zo blij en energiek te laten zijn als ik. Ik hoop ook de voeding industrie te inspireren om meer gezonde biologische producten te maken zonder toevoegingen en zo de wereld een stukje beter maken!

MIJN SOCIAAL CONTRACT MET EEN IEDER WAAR IK MEE SAMENWERK

Doe waar je goed in bent met enthousiasme, fouten maken is echt ok maar wees dapper, geef niet op, heb vertrouwen in elkaar, met duidelijkheid, openheid, eerlijkheid, fun en vriendschap gaan wij de wereld een stukje beter maken :0)

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn