Queen Ferment
voor een blije buik

Humus

 

 

Bereidingstijd
25 minuten

Wachttijd
48 uur

Portie
2 personen

Ingrediënten
1 pot biologische kikkererwten
1 tl paprikapoeder 
2 el starter (bv *gefermenteerd kokoswater)
1 tl komijnzaad 
1 tl tahin
6 el olijfolie 
2 el platte peterselie
1 tl koriander
1/2 tl chili
2 teentjes knoflook
2 el citroensap





"Ik smeer het overal op"

Bereiding
Zorg dat de weckpot goed schoon is, gebruik geen schoonmaakmiddelen. Heet water en wat zuiveringszout is voldoende. Pureer de kikkererwten in de keukenmachine en voeg de kruiden, olijfolie, knoflook, citroensap en starter toe. Laat de pot afgedekt met een theedoek 2 dagen op het aanrecht staan. Heerlijk op een broodje met zuurkool, gefermenteerde pompoen en een beetje Kimchi.