QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Waterkefir

Ik kan waterkefir niet meer wegdenken uit mijn dagelijkse routine. Het helpt mij enorm met mijn stoelgang en houdt mijn metabolisme op peil, geen opgeblazen gevoel meer na het eten :0) en ik vind het superlekker. 

Het bevat een keur aan rechtsdraaiende melkzuurbacteriën en gisten die in een symbiose samenleven.

Na fermentatie: bevat de waterkefir drank vitamine B1 (Thiamine), B2, B6, B12, C, D en H (Biotine). Het bevat ook mineralen en essentiële aminozuren, waaronder Tryptofaan. Dit stofje werkt rustgevend op het zenuwstelsel. Al met al zeer gezond dus!

Bereidingstijd

30 minuten

Portie

1 liter

Wachttijd

48 uur

Houdbaarheid

7-10 dagen in de koelkast

Benodigheden
Weckpot (1,5L)
Plastic zeef (15cm)
Mengkom (1,5L)
Grote plastic lepel
Beugel fles (1L)
Weegschaal (1gr nauwkeurig)

Ingrediënten
100gr waterkefir korrels
50gr biologische suiker
1 halve biologische citroen
1 liter bronwater
2 gedroogde biologische vijgen

"Fris en fruitig, bitter lemon maar dan lekkerder"


Zorg dat de weckpot goed schoon is, gebruik geen schoonmaakmiddelen. Heet water en wat zuiveringszout is voldoende. Voeg de suiker, kefirkorrels, citroen, vijgen en bronwater toe aan de weckpot. Doe hem dicht en laat hem 48 uur op kamertemperatuur op een lichte plaats (niet in direct zonlicht) staan. 

Maak de weckpot open, gebruik de grote plastic lepel om de vijgen (deze gooi je weg) en de citroen (deze leg je even apart) uit de weckpot te halen. Plaats de plastic zeef op de mengkom en giet de inhoud van de weckpot in de zeef. Herhaal nu stap 1 “Maken”. Knijp hierna de citroen in de mengkom met kefirdrank. Zet de trechter op de beugelfles en plaats de kleine zeef boven de trechter. Schenk voorzichtig de mengkom leeg in trechter. Bewaar de waterkefir in de koelkast (rechtop). Hou er rekening mee dat er druk op de fles komt te staan door het fermentatieproces. Als je de fles elke dag even open maakt gaat het meestal goed ;0)  

 


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn