QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Sinas

Ik drink zelf geen normale frisdranken meer, maar vind afwisseling af en toe heerlijk. Probeer eens zelf sinas te maken, het is echt heel simpel :0) 

Er zit niet alleen vitamine C & B in citrusfruit maar ook andere plantaardige voedingsstoffen die ervoor zorgen dat vitamine C efficiënter door het lichaam opgenomen worden. Deze worden fytonutriënten genoemd. Er zitten 170 verschillende fytonutriënten in citrusfruit, waaronder diverse gezonde polyfenolen. Bovendien zitten er allerlei natuurlijke mineralen in citrusfruit zoals kalium, magnesium en fosfor. Citrusvruchten bevatten veel polysacchariden in de vorm van gezonde vezels. Vooral de vezel pectine komt in citrusvruchten voor. Een andere vezel is lignine. Deze stoffen helpen het eten beter te verteren waardoor voedingsstoffen adequater in het lichaam worden opgenomen.

Door het fermentatieproces groeien de gezonde darmbacteriën, met name lactobacillen, een bacteriesoort die je gezondheid ten goede kan komen. Mensen die veel yoghurt eten lijken meer lactobacillen in hun darmen te hebben. Deze mensen schijnen hebben ook minder Enterobacteriaceae, bacteriën gelinkt aan ontsteking en een aantal chronische ziekten. Er zijn honderden soorten darmbacteriën. Elke soort speelt een andere rol in je gezondheid en heeft andere voedingsstoffen nodig om te groeien. Over het algemeen is een diverse darmflora een gezonde. Hoe meer bacteriesoorten, hoe meer gezondheidsvoordelen waaraan ze kunnen bijdragen. 

 

 

 

Bereidingstijd

30 minuten

Portie

1 liter

Wachttijd

96 uur

Houdbaarheid

5 dagen in de koelkast

Benodigheden
Weckpot (1,5L)
Plastic zeef (15cm)
Mengkom (1,5L)
Grote plastic lepel
Beugel fles (1L)
Theedoek

Ingrediënten
12 biologische sinaasappels
¼ thee lepel zeezout
500 milliliter bronwater
60 ml wei uit bv. karnemelk
2 gedroogde biologische vijgen


"Enjoy the goodness in life"


Zorg dat de weckpot goed schoon is, gebruik geen schoonmaakmiddelen. Heet water en wat zuiveringszout is voldoende. Was de sinaasappelen, rasp de schil, en stop deze in de weckpot. Pers de sinaasappelen en voeg toe aan de weckpot. Voeg het water, zout en wei-water toe. Dek de weckpot af met een theedoek en laat 24 uur op een lichte plaats staan (niet in direct zonlicht).    

Maak de weckpot open. Plaats de plastic zeef op de mengkom en giet de inhoud van de weckpot in de zeef. Roer door de zeef zodat al het sap in de mengkom terechtkomt. Zet de trechter op de beugelfles. Schenk voorzichtig de mengkom leeg in trechter. Laat de sinas nu nog 2-3 dagen bij kamertemperatuur fermenteren. Bewaar de sinas in de koelkast (rechtop). Hou er rekening mee dat er druk op de fles komt te staan door het fermentatieproces. Als je de fles elke dag even open maakt gaat het meestal goed ;0)  

 

 

 


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn