QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Shots?!

Shots?! Voor ontbijt? Ja zeker en je zal geen honger hebben :0)

Al duizenden jaren wordt kurkuma, ook wel geelwortel of koenjit genoemd, gebruikt als medicijn in de Ayurveda en oude Chinese geneeskunde. Tegenwoordig doet het AMC zelfs onderzoek met kurkuma. “Laat voeding je medicijn zijn” geldt zeker voor kurkuma.

MCT olie waarschijnlijk heb je er al eens van gehoord. Het is een onmisbaar onderdeel van Bulletproof koffie. De olie is bij kamertemperatuur vloeibaar en heeft een neutrale smaak waardoor je het aan veel soorten drinken kunt toevoegen zonder dat je het merkt. MCT is de afkorting voor Medium Chain Triglycerides (of middellange ketenvetzuren). Het is een oliesoort die uit kokos- of palmpitolie gehaald wordt. De olie wordt veel vergeleken met kokosolie maar in de werkelijkheid is MCT olie beter in verschillende opzichten. Dit komt doordat MCT olie een hogere concentratie MCT vetzuren bevat. Dit zijn vetzuren met een bepaalde lengte, zoals de naam middellange keten aangeeft. Het lichaam gaat anders om met dit soort vetten. In tegenstelling tot vetzuren met lange ketens worden de MCT’s direct na inname in de lever gebruikt voor energie en niet eerst door de spijsvertering verwerkt.


Bereidingstijd
10 minuten

Portie
1 persoon

Ingrediënten kurkuma shot
1 kurkumawortel (Ekoplaza)
1 klein glas water
Sap van een ½ citroen
1 tl honing
Snuf zwarte peper
Scheutje olijfolie

Ingrediënten bulletproof koffie
1 kop sterke hete koffie
1 el LU­CY vloei­ba­re ko­kos­olie
1 druppel vanille uit een vanille stokje
1 tl kaneel
1 snufje kardemom poeder 
1 snufje gember poeder
1 steranijs


"Kopstoot maar dan anders :0)"

Bereiding kurkuma shot

Was de kurkumawortel goed. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de blender en zet aan. Blend tot alles goed vermalen is.  Zeef vervolgens het kurkumamengsel zodat eventuele grote kurkumastukjes achterblijven in de zeef. 

Bereiding bulletproof koffie

Voeg alle ingrediënten behalve de steranijs bij elkaar in de blender en zet aan voor 30 seconden tot hij romig is. Giet in je favoriete beker,  voeg de steranijs toe en geniet.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn