QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Granola Kokos Yoghurt

Voor dit heerlijke recept mag je me wel uit mijn bed halen. Frisse kokosyoghurt, blauwe bessen en fantastische granola.

Granola zit eigenlijk tussen muesli en cruesli in. De havervlokken of andere granen worden geroosterd in de oven, waardoor ze een lekkere bite krijgen. Vaak zijn er net als bij muesli lekkere ingrediënten aan toegevoegd, zoals rozijnen, noten, pitten en zaden.

Blauwe bessen zitten vol antioxidanten. De belangrijkste antioxidante stof in blauwe bessen hoort tot een grote familie van polyfenolen, genaamd flavonoïden. Een specifieke groep flavonoïden, anthocyaninen, wordt geacht verantwoordelijk te zijn voor veel van de gunstige effecten op de gezondheid

Kokos Yoghurt bevat gezonde vetten, vezels vriendelijke darmbacteriën en gisten. Kortom dit is een powerontbijt. Je zal voldaan zijn totdat het lunchtijd is.

Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
30 minuten

Portie
1 persoon
Granola: 1000 gr

Ingrediënten
2 eetlepels blauwe bessen
100 ml *Kokosyoghurt
2 eetlepels granola 

Granola
250 g gerst
250 gr haver
25 gr zonnebloempitten
25 gr pompoenpitten
25 gr lijnzaad
25 gr sesamzaad
250 gr gemengde noten
50 gr gedroogde dadels
50 gr gedroogde vijgen
4 eetlepels gesmolten kokosolie
Va­nil­le­stok­je
Snufje keltisch zeezout


"Oppeppertje nodig?"


Bereiding 

Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de gerst & havervlokken, pitten & zaden. Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de agavesiroop, het zout en de va­nil­le­ uit het stokje (snij het eind van het stokje eraf en druk de vanille eruit). Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat (gebruik twee bakplaten als je een kleine oven hebt). Zet de bakplaat 30 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes en hak de noten grof. Doe de laatste 10 minuten de noten, dadels en vijgen erbij. Zet de oven uit, doe de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. Zo fijn, zo'n voorraad. 

Nu voor het makkelijke gedeelte :0) Meng 2 eetlepels granola met 100 ml kokosyoghurt en 2 eetlepels blauwe bessen. Eet smakelijk!

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. 4 eetlepels van elk blauwe bessen en granola toe te voegen en 150 ml kokosyoghurt te gebruiken.

Vind je het toch te veel gedoe om zelf granola te maken? Je kunt het ook bij ons bestellen. Neem een kijkje op onze productpagina.
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn