QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Frambozen bowl

Havermout saai en niet lekker? Dan heb je dit recept nog niet geprobeerd. Super makkelijk even de avond ervoor maken en makkelijk mee te namen naar je werk. 

Frambozen bevatten unieke antioxidanten, zogeheten ellagitannines. Deze stof is in 2006 door onderzoekers van de Wageningen Universiteit ontdekt. Ze voorkomen dat cellen beschadigen. De lekkere rozerode vruchtjes zitten vol vitamine C.  Daarnaast zijn frambozen een bron van foliumzuur. Dit wordt ook wel vitamine B11 genoemd en is onmisbaar voor het lichaam. Het helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg. Frambozen zitten dus boordevol voedingsstoffen en je kan er rustig een bakje vol van nemen zonder je schuldig te voelen. 100 gram frambozen bevat zo'n 43 kilocalorieën, 7 gram koolhydraten en 2,5 gram vezels. Vezels spelen een belangrijke rol bij je gezondheid. Ze hebben een gunstige werking op de stoelgang en op het slechte cholesterol in je bloed.


Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
12 uur

Portie
1 persoon

Ingrediënten
100 gr frambozen (bevroren)
30 gr havermout 
250 ml amandelmelk
1el amandelpasta
1 el hennepzaadjes
1 kiwi

"Havermout niet lekker? Echt wel!"

Bereiding 
Pureer de frambozen samen met de havermout door de amandelmelk en laat deze een nacht in de koelkast staan. In een grote jampot is hij ook gemakkelijk mee te nemen naar je werk. Snij de kiwi in kleine stukjes en garneer je overnight frambozen bowl ermee, samen met de hennepzaadjes en amandelpasta. Vergeet geen lepel mee te nemen :0)

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. 150 gr frambozen, 300 ml amandelmelk en 50 gram havermout te gebruiken.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn