QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Chocoladepudding :0)

Chocola: er zijn maar weinig mensen die dat niet lusten. Ik kan er bijna mijn klok op gelijk zetten. Minimaal 1x per maand moet ik chocola eten. De meeste chocolade producten die je kant en klaar kan kopen bevatten veel geraffineerde suikers. Niet echt gezond dus. Deze chocoladepudding bevat geen toegevoegde suikers. Dat kan je wel eten als ontbijtje dus...

Cacao wordt terecht gezien als superfood, zelfs in kleine hoeveelheden bevat het veel vitamines en mineralen (magnesium, koper, ijzer). Cacao bevat zeer veel flavonoïden; een sterke soort antioxidant. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Als vrije radicalen niet geremd worden door antioxidanten, loop je het risico om vaker ziek te worden, snel te verouderen en een breed scala aan andere klachten op te lopen.  Uit een analyse blijkt dat cacao wel 20 keer zoveel antioxidanten als blauwe bessen bevat, en 3 keer zoveel als groene thee.


Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
12 uur

Portie
2-3 personen

Ingrediënten
1 mango
1 avocado 
250 ml *gefermenteerd kokoswater
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
eetlepels *kokosyoghurt
1 eetlepel cacao nibs
4 eetlepels chiazaad  


"Voor als je enorme zin hebt in chocolade"

Roer het chiazaad en cacaopoeder door het kokoswater en laat deze een nacht in de koelkast staan. Snij de avocado en haal de pit eruit met een eetlepel. Schep met de zelfde lepel het vruchtvlees in een bakje en pureer met de staafmixer. Schil en ontpit de mango en pureer deze ook met de staafmixer.  Verdeel de chocolade chiapudding over 2 bakjes, schep de helft van de avocadopuree en de helft van de mango, 1 eetlepel kokosyoghurt en garneer met cacao nibs. Eet smakelijk. Je zit gegarandeerd vol tot de lunch :0)

Geïnspireerd door een recept uit het boek EET JE FIT van Nanneke Schreurs.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn