QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Appeltaart overnight oats

Ja joepie appeltaart en dat voor ontbijt. Dat kan toch niet gezond zijn denk je nu. Maar deze variant wel hoor. 

Om je vingers bij op te eten. Een ochtendfeestje. Ik ben er voor. Mijn kinderen vinden het heerlijk. Moeilijk? Welnee. Geduld ja - even wachten, maar dan heb je ook wat. 

Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieën. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt),  ze zijn rijk aan polyfenolen (antioxidanten) & quercetine. Quercetine is een antioxidant die de dood van cellen door oxidatie en ontsteking van neuronen kan verminderen.

In combinatie met havermout en gefermenteerde kokosmelk heb een pre & probiotica ontbijt in een. En het is nog echt lekker ook :0) 


Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
12 uur

Portie
1 persoon

Ingrediënten
1 appel
1 grote eetlepel paranoten
1 eetlepel rozijnen
200 ml *(gefermenteerde) kokosmelk
1 theelepel kaneel
30 gram havermout 


"Voor als je enorme zin hebt in Appeltaart"

Bereiding
Geen enkele reden om overnight oats niet met appeltaartsmaak te maken. Roer de havermout door de kokosmelk en laat deze een nacht in de koelkast staan. Rasp een kleine appel en voeg toe aan de overnight oats, samen met de noten/rozijnen en kaneel.

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. 2 eetlepels van elk noten en rozijnen toevoegen, 300 ml plantaardige melk te gebruiken en 50 gram havermout.

  
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn