QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Zuurdesem Oatie

Ik kan zelf niet echt goed tegen brood. Maar ik vind het zo lekker. Ik was op zoek naar een alternatief. Zuurdesembrood verteer ik beter. Als ik voor mijn kids havermoutmuffins maak en er ook 1 of 2 ūüėč opsnoep merk ik dat mijn lijf dat wel goed kan verwerken. Dus ik dacht je moet toch ook wel een broodje kunnen maken van havermout. Ik ging aan de slag in de keuken. Havermout fermenteren tot zuurdesem, wat noten en zaden erbij en voila. Echt goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Haverzemelen en havermeel bevatten een specifiek type vezel bekend als beta-glucan. Sinds 1963 hebben talloze studies de gunstige effecten van deze speciale vezels op het cholesterolgehalte bewezen. Antioxidanten die alleen in haver te vinden zijn, genaamd avenanthramides, helpen voorkomen dat vrije radicalen LDL-cholesterol beschadigen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten vermindert.

Bereidingstijd
30 minuten

Wachttijd
28 uur

Portie
17 broodjes

Ingredi√ęnten
900 gram havermout
1 liter *water kefir
250 gram dadel noten mix
100 gram kokosolie
1 gram Keltisch zeezout
250 ml water


"Zuurdesem Oaties daar zit echt wat in ;0)"


Bereiding 

Meng de helft van de havermout met de waterkefir in een grote weckpot, dek af met een doek en elastiek en laat 24 uur op het aanrecht staan. Meng dit met alle andere ingredi√ęnten tot een soepel nat deeg. Laat afgedekt met een vochtige theedoek 4 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 240 graden. Maak balletjes van 150 gram van het deeg. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze 25 minuten tot ze goudbruin zijn.

Zuurdesem broodjes zijn heerlijk met zelf gemaakte humus.

Vind je het toch te veel gedoe om zelf zuurdesem oaties te maken? Je kunt ze ook bij ons bestellen. Neem een kijkje op onze productpagina.


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn