Queen Ferment
voor een blije buik

Paksoi smoothie

Sommige groene smoothies zien er wel gezond uit, maar zijn dat niet. Veel smoothierecepten op het internet bevatten te veel fruitsuiker (wat de kans op buikvet verhoogt) en te weinig groenten. Groene smoothies zien er gezond uit en zijn dat ook. Laat je niet afschrikken door de kleur, want groene smoothies zijn net zo lekker en zoet als elke andere kleur smoothie. De groene kleur geeft enkel aan dat er rauwe, groene groenten in zijn verwerkt. En dat is precies hetgeen wat jou zo veel voordelen oplevert. Als je groenten verhit, gaan belangrijke enzymen en vitamines verloren. Gekookte, gebakken en gestoomde groenten bevatten over het algemeen minder vezels en vitamine C. In rauwe groenten zijn alle vitamines, mineralen en vezels nog voor 100% aanwezig. En de groenten die de meeste van deze unieke voedingsstoffen bevatten zijn groene bladgroenten. 

 

Bereidingstijd
5 minuten

Portie
1 persoon

Ingrediënten
4 stengels paksoi
1 perzik of pruim, ontpit
¼ komkommer
1 handje cashewnoten
200 ml ongezoete amandelmelk



"Be a green star!"

Bereiding

Voeg alle ingrediënten toe aan de blender. Mix tot een romig geheel. 

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. een 6 stengels paksoi, 2 perziken, 1/2 komkommer, een grote hand cashewnoten en 300 ml amandelmelk te gebruiken..