QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Mex salad.

Avocado’s hebben een indrukwekkende voedingswaarde. Ze bevatten meer eiwitten dan andere fruitsoorten en zijn rijk aan gezonde vetten, vezels, mineralen en belangrijke vitamines zoals vitamine B5, B6 en C. 

Door de gezonde vetten en het lage suikergehalte in een avocado, helpt de vrucht je bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Bij een stabiele bloedsuikerspiegel blijft je energie constant en heb je minder last van een middagdip.

Bereidingstijd
10 minuten

Portie
2 personen

Wachttijd
12 uur

Ingrediënten
300 gram rode kidneybonen 
½ komkommer 
½ rode ui
250 gram cherrytomaten
150 gram mais 
1 avocado 
1 eetlepel verse peterselie  
 ½ eetlepel verse dille 
3 eetlepels olijfolie
snufje peper
snufje zout"You are the avocado to my toast"

Bereiding
Was de bonen en 8 à 12 uur laten weken in ruim water. Aan de kook brengen en ca 60 à 90 minuten zachtjes laten koken. Snijd de komkommer in blokjes en de cherrytomaatjes doormiddenSnijd de avocado doormidden tot aan de pit, draai de helften van elkaar af, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes, lepel de blokjes uit de schilSnij de halve rode ui fijnMeng de kidneybonen, komkommer, tomaatjes, avocado, ui en mais met elkaar in een schaalSnijd de peterselie fijn en meng samen met de dille, olijfolie en wat peper en zout in een schaaltje, schep de dressing door de salade

Verdeel de salade over 2 borden of 2 lunchbakjes en geniet ervan!


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn