Queen Ferment
voor een blije buik

Linzen salade

Zowel als in de meeste eetbare peulvruchten, vinden we ook in linzen hoge concentraties gezonde voedingsstoffen. Ze zijn vooral rijk aan vitamine B, en foliumzuur, hoogwaardige eiwitten, en mineralen zoals mangaan, magnesium, fosfor, en ijzer. Voedingsvezels doen ons niet alleen meer vet verbranden. Ze zorgen tevens voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang.

Peulvruchten bevatten trage koolhydraten. Deze verteren langzaam, en vergroten ons verzadigingsgevoel. Daardoor blijft onze honger langer uit, en eten we minder.

 

Bereidingstijd
15 minuten

Portie
2 personen

Ingrediënten
360 gr linzen (biologische)
6 zongedroogde tomaten
4 vijgen (vers of gedroogd)
85 gr veldsla
30 gr kiemgroente (bv alfalfa, rodekoolkiemen en broccoli sprouts)
1 gele puntpaprika
bosje raapstelen
1 komkommer

Vinaigrette
2 el olijfolie
1 el balsamico azijn
1tl agavesiroop
1tl mosterd
snufje zout
snufje peper







"Super simpel, gezond en lekker"

Bereiding
Spoel de linzen, veldsla, raapstelen, kiemgroente, puntpaprika en komkommer af onder de koude kraan. Snij de puntpaprika, komkommer, zongedroogde tomaten en vijgen. Meng in een grote kom en roer de vinaigrette er door heen. Smullen maar.