QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Green fuel

Even bijtanken tijdens de lunch. Maar dan wel met de dingen die je lijf goed kan gebruiken. Ik hou echt van groene smoothies. Nadat ik ze gedronken heb voel ik me weer helemaal fit.

Spinazie is erg gezond. Deze groente zorgt namelijk voor sterkere botten (beter dan zuivel), een gezond hart en de opbouw van spieren. Daarnaast is spinazie goed voor je libido en verbetert deze extreem gezonde bladgroente je gezichtsvermogen. Spinazie bevat plantaardige omega-3 vetten en foliumzuur, die beide de kans op hart- en vaatziekten verkleinen.

Verder zit er in spinazie een fytonutriënt (carotenoïde) genaamd luteïne, welke het verouderingsproces tegengaat. Misschien ken je de term ‘luteïne’ wel uit een reclame voor anti-rimpelcrème. In spinazie zit deze stof van nature, dus wellicht kan je je crème op de plank laten staan ;0)

Bereidingstijd
5 minuten

Portie
1 persoon

Ingrediënten
50 gr spinazie
1/2 banaan
1 hand rode druiven
1/2 avocado 
1 el amandelpasta
150 ml *gefermenteerd kokoswater
150 ml *gefermenteerde kokosmelk"Groen is goed en lekker"

Bereiding

Schil de banaan. Haal de druiven van de tros. Voeg alle ingrediënten toe aan de blender. Mix tot een romig geheel. 

De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. een hele banaan & avocado te gebruiken en 200 ml van elk kokoswater en kokosmelk te gebruiken.


 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn