QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Zeekraal salade

Zeekraal is vooral enorm gezond omdat het heel veel voedingsstoffen bevat. Het bevat veel natrium, kalium en magnesium, mineralen die voor ons lichaam onmisbaar zijn voor het goed functioneren van o.a de organen. Het bevat veel vitamine A, B & C, veel fosfor, zwavel, calcium, ijzer, zink en koper, vezels. En vooral: het bevat erg veel jodium.

Natuurlijke jodium is een zeer goede aanvulling als je geen of weinig brood eet. In ons Westers voedingspatroon zijn ze er van uit gegaan dat iedereen te weinig dagelijkse jodium binnenkrijgt dus hebben ze ooit beslist om synthetische jodium toe te voegen aan het bakkerszout waarmee bakkers hun brood bakken.
Weetje: Eet jij genoeg natuurlijke jodium, kies dan voor biologisch brood, hierin zit geen jodium verwerkt.
Jodium komt van nature voor in zeewater dus alles wat uit de zee wordt gehaald, bevat jodium bv: zeekraal, zeewier, zeealgen, schaaldieren & zeevis. We hebben jodium niet alleen nodig voor een goed werkende schildklier, het wordt o.a. ook gebruikt door onze witte bloedcellen om virussen en bacteriën te weren. Ook is het nodig om zware metalen en andere giftige stoffen af te voeren. We kunnen gerust stellen dat geen mens zonder jodium kan.


Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
30 minuten

Portie
2-3 personen

Ingrediënten
100 gr zeekraal
100 gr groene aspergetips
250 gr cherry tomaatjes
300 gr zoete aardappel
2 snufjes keltisch zeezout
1tl rozemarijn
2 el kokosolie
100 gr rucola
300 gr witvis
snufje peper
2 el Japanse sojasaus
1 el vers limoensap
1 tl gembersiroop
1 rood pepertje fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl sesamolie


"Zeewier wordt zelden gegeten. Het is echter een zeer krachtig probioticum."

Bereiding 
Schrob de zoete aardappel goed schoon onder de kraan. Snij in partjes. Besprenkel met een snufje zout, rozemarijn en 1 el kokosolie. Verspreid ze op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven op 200 graden. Haal uit de oven wanneer klaar en laat afkoelen. Breng een pan ruim water aan de kook. Blancheer de aspergetips 60 seconden. Voeg na 30 seconden de zeekraal toe. Giet af en laat afkoelen. Bak de witvis in 8-10 minuten gaar in 1el kokosolie. Haal van de warmtebron en laat afkoelen, snij hierna in stukken. Halveer de cherrytomaten. Maak de dressing door de sojasaus, limoensap, gembersiroop, pepertje, knoflook en sesamolie met elkaar te mengen.
Leg op een grote schaal de rucola, zoete aardappel, zeekraal, asperges, cherrytomaatjes en witvis. Giet de dressing eroverheen. En voila!

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn