Queen Ferment
voor een blije buik

Kabeljauwhaas met groene groente en sinaasappelsaus

De sinaasappelsaus maakt dit een bijzonder heerlijk gerecht. Soms is het wel zo simpel :0)

Asperges zijn een populaire groente en een grote bron van prebiotica. Asperge heeft aangetoond de vriendelijke bacteriën in de darm te bevorderen. De combinatie van vezels en antioxidanten in asperges blijkt ook ontstekingsremmende eigenschappen te bevatten. Een 100-gram portie van asperges bevat ook ongeveer 2 gram eiwit . 

Spinazie is een supergezonde groente. Dat weet iedereen van Popeye, hij werd er sterk van. Spinazie barst van de gezonde vitaminen en mineralen. Het bevat vitamine K, C, B6, B2, E, B3, mangaan, magnesium, ijzer, calcium, kalium, koper, fosfor, zink en seleen.

Bereidingstijd
15 minuten

Wachttijd
30 minuten

Portie
1 persoon

Ingrediënten
100 gram kabeljauwhaas
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
2 eetlepels kokosolie
1 sinaasappel, vruchtvlees in kleine blokjes
100 gr groene asperges
100 gr verse spinazie
Sap van ½ citroen


"Eet vis als het er is."


Bereiding 
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Kruid de vis met peper en zout en laat het in een ingevette ovenschaal in 30 minuten gaar worden in de oven. Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg hier de sinaasappel aan toe. Laat dit even zachtjes sudderen. Zet een grillpan op het vuur en grill hierin de asperges. Maak een salade van de spinazie en asperges. Serveer de salade met de vis bovenop en lepel hier vervolgens wat van de sinaasappelsaus overheen. Maak af met wat citroensap.