Queen Ferment
voor een blije buik

Broccoli Prei Soep

Soep, wanneer gemaakt met de juiste ingrediënten, kan een goede aanvulling zijn op je dagelijkse hoeveelheid groente en helpt met je vochtregulering. Deze broccoli prei soep zit boordevol goeie spullen.

Prei komt uit dezelfde familie als uien en knoflook, en bieden soortgelijke voordelen voor de gezondheid. Prei bevatten tot 16% inuline vezel. Dankzij hun inuline bevordert prei een gezonde darmbacteriën en helpt bij de afbraak van vet. Prei is ook hoog in flavonoïden, die de reactie van het lichaam tegen oxidatieve stress ondersteunt. Verder bevat prei een hoog gehalte aan vitamine K . A 100 gram portie levert ongeveer 52% van de ADH, die voordelen voor het hart en botten biedt. 

Broccoli is een populaire groente en dat is zeker terecht: het bevat heel veel goede voedingsstoffen (antioxidanten, vitamine A, maar ook C en E (in de vorm van alpha-tocopherol) die iedereen goed kan gebruiken. Een leuk weetje is dat het eigenlijk een bloem is. Broccoli bevat sulforafaan dat helpt om cellen goed te laten functioneren. Volgens een studie van de John Hopkins University heeft sulforafaan een beschermende werking op de huid en is zelfs vergelijkbaar met een goede zonnebrandcrème.


Bereidingstijd
10 minuten

Wachttijd
20 minuten

Portie
4 personen

Ingrediënten
2 uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
200 gr zoete aardappel, in blokjes
2 el kokosolie
1 grote broccoli, in roosjes
3 el kokosmelk
1l groentebouillon (biologisch)
Keltisch zeezout en versgemalen peper, naar smaak
2 tomaten, in blokjes
1 prei, in ringetjes
50 gr cashewnoten, grof gehakt


"Vrouwen moet je behandelen als soep: je mag ze niet koud laten worden."


Bereiding 
Verhit de kokosolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Roer de broccoli, prei en de aardappelblokjes erdoor en bak ze 1 minuut mee. Giet de bouillon en de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat de soep 15-20 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met peper en zout. Schep de tomaat, bosui en de cashewnoten in de soep en serveer.