QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT

Courgette voor ontbijt? Ja ... echt lekker hoor

Veel mensen in westerse landen hebben een opgeblazen buik. Dit komt in veel gevallen doordat men te veel brood, pasta een aardappelen eet en te weinig groente. In groente zitten vezels, die dragen bij aan een goede werking van de darmen. Het Voedingscentrum geeft aan dat je 200 gr groente op een dag moet eten om gezond te blijven. Veel mensen komen daar niet eens aan. Aan 200 gr groente op een dag heb ik niet genoeg. Ik eet meestal 400 gram. Dit doe ik op verschillende manieren. Door in de ochtend groente in het ontbijt te verwerken en door in de middag een salade of smoothie te eten. Als je dit lastig vind kan je ook beginnen met wat cherry tomaatjes, paprika en komkommer bij je boterham te eten. Eet dan bijvoorbeeld 1 boterham minder.
Maar nu terug naar dit lekkere ontbijt. Courgettes zijn niet alleen lekker, maar ze zitten ook boordevol goede dingen. Zo zijn courgettes rijk aan mineralen zoals kalium, wat goed is voor het gezond houden van het hart en bloedvaten. Daarnaast bevatten ze ook een goede dosis vitamine B1, B2, B6, B11 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor je stofwisseling en immuunsysteem. Courgettes bevatten veel vezels, en bijna geen koolhydraten.


Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 8 uur
Portie: 4 persoon

Ingrediënten: 
1/2 gele courgette 
2 appels
1 banaan
6 aardbeien 
6 el havermout
400 ml KOMBUCHA MANGO

Bereiding:
Snij de courgette appels en banaan in kleine blokjes. Voeg samen met de havermout en kombucha in de blender tot een glad geheel. Serveer in gezellige bakjes met een aardbei 🍓. Super simpel en echt lekker. Je gezin heeft vast niet eens door dat ze groente aan het eten zijn voor ontbijt.

 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn