QUEEN Ferment
MIRCOBIOME ENRICHMENT


QUEEN FERMENT BLOG

https://queenferment.blogspot.com/

IN DEZE BLOG VIND JE HEERLIJKE RECEPTEN EN INFORMATIE OVER FERMENTEREN

WORKSHOP FERMENTING THINGS

2019-10-2213:52

CAROLIEN DE KORT AKA QUEEN FERMENT


Altijd al willen leren hoe je kan fermenteren?


Kom dan naar onze veelzijdige workshop:
 • Presentatie met de basis principes van fermenteren.
 • Uitgebreide demonstraties. Hoe maak je:
  • Kombucha
  • Waterkefir
  • Gefermenteerde groente
  • Vegan kaas  • Inclusief heerlijke lunch van gefermenteerde voeding en dranken.
 • Kies welke workshop jij wil doen. 
  • Neem je gemaakte ferment in een mooie pot/fles met instructies mee naar huis.


Locatie: Optimal Health Studio, Industrieweg 38D Mijdrecht

2019-06-1514:53

CAROLIEN DE KORT AKA QUEEN FERMENT

Granola Kokos Yoghurt

Voor dit heerlijke recept mag je me wel uit mijn bed halen. Frisse kokosyoghurt, blauwe bessen en fantastische granola.
Granola zit eigenlijk tussen muesli en cruesli in. De havervlokken of andere granen worden geroosterd in de oven, waardoor ze een lekkere bite krijgen. Vaak zijn er net als bij muesli lekkere ingrediënten aan toegevoegd, zoals rozijnen, noten, pitten en zaden.

Blauwe bessen zitten vol antioxidanten. De belangrijkste antioxidante stof in blauwe bessen hoort tot een grote familie van polyfenolen, genaamd flavonoïden. Een specifieke groep flavonoïden, anthocyaninen, wordt geacht verantwoordelijk te zijn voor veel van de gunstige effecten op de gezondheid
Kokos Yoghurt bevat gezonde vetten, vezels vriendelijke darmbacteriën en gisten. Kortom dit is een powerontbijt. Je zal voldaan zijn totdat het lunchtijd is.

Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
30 minuten
Portie
1 persoon
Granola: 1000 gr
Ingrediënten
2 eetlepels blauwe bessen
100 ml *Kokosyoghurt

2 eetlepels granola 
Granola
250 g gerst
250 gr haver
25 gr zonnebloempitten
25 gr pompoenpitten
25 gr lijnzaad
25 gr sesamzaad
250 gr gemengde noten
50 gr gedroogde dadels
50 gr gedroogde vijgen
4 eetlepels gesmolten kokosolie
Va nil le stok je
Snufje keltisch zeezout

"Oppeppertje nodig?"

Bereiding 
Verwarm de oven voor op 160° C. Meng in een grote kom de gerst & havervlokken, pitten & zaden. Smelt de kokosolie in een pannetje, meng de agavesiroop, het zout en de va nil le  uit het stokje (snij het eind van het stokje eraf en druk de vanille eruit). Voeg het mengsel toe aan de droge ingrediënten, meng zorgvuldig en spreid alles uit over een grote bakplaat (gebruik twee bakplaten als je een kleine oven hebt). Zet de bakplaat 30 min. in het midden van de oven. Roer het mengsel elke 10 min. om. Snij de dadels en vijgen in kleine stukjes en hak de noten grof. Doe de laatste 10 minuten de noten, dadels en vijgen erbij. Zet de oven uit, doe de ovendeur half open en laat de granola in de oven helemaal afkoelen. Bewaar het in een mooie glazen afgesloten pot. Zo fijn, zo'n voorraad. 
Nu voor het makkelijke gedeelte :0) Meng 2 eetlepels granola met 100 ml kokosyoghurt en 2 eetlepels blauwe bessen. Eet smakelijk!
De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. 4 eetlepels van elk blauwe bessen en granola toe te voegen en 150 ml kokosyoghurt te gebruiken.
Vind je het toch te veel gedoe om zelf granola te maken? Je kunt het ook bij ons bestellen. Neem een kijkje in onze webshop.Appeltaart overnight oats

2019-06-1505:57

CAROLIEN DE KORT AKA QUEEN FERMENT

Appeltaart overnight oats

Ja joepie appeltaart en dat voor ontbijt. Dat kan toch niet gezond zijn denk je nu. Maar deze variant wel hoor. 
Om je vingers bij op te eten. Een ochtendfeestje. Ik ben er voor. Mijn kinderen vinden het heerlijk. Moeilijk? Welnee. Geduld ja - even wachten, maar dan heb je ook wat. 
Appels zijn overal ter wereld een erg geliefde fruitsoort. De vrucht is makkelijk mee te nemen, bevat geen vet en bevat weinig calorieën. Appels zijn rijk zijn aan vezels (wat hongergevoel voorkomt),  ze zijn rijk aan polyfenolen (antioxidanten) & quercetine. Quercetine is een antioxidant die de dood van cellen door oxidatie en ontsteking van neuronen kan verminderen.

In combinatie met havermout en gefermenteerde kokosmelk heb een pre & probiotica ontbijt in een. En het is nog echt lekker ook :0) 


Bereidingstijd
10 minuten
Wachttijd
12 uur
Portie
1 persoon
Ingrediënten
1 appel
1 grote eetlepel paranoten
1 eetlepel rozijnen
200 ml *(gefermenteerde) kokosmelk
1 theelepel kaneel
30 gram havermout 

"Voor als je enorme zin hebt in Appeltaart"
Bereiding Geen enkele reden om overnight oats niet met appeltaartsmaak te maken. Roer de havermout door de kokosmelk en laat deze een nacht in de koelkast staan. Rasp een kleine appel en voeg toe aan de overnight oats, samen met de noten/rozijnen en kaneel.
De hoeveelheden in dit recept zijn afgestemd op gemiddelden. Wanneer je veel sport of een beroep uitoefent waarin je veel verbrandt kan je de verhoudingen wat uitbreiden door bv. 2 eetlepels van elk noten en rozijnen toevoegen, 300 ml plantaardige melk te gebruiken en 50 gram havermout. 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn